20 Eylül 2016 Salı

Önerdiğimizden daha fazla ya da daha az zamana gereksinim duyabilirsiniz. Bu güzel. Önemli olan sizin için uy­gun olan oranı bulmak. Başlangıçta 2’den 7’ye kadar olan bö"' lümler için 4-9; 8’den lO’a kadar olan bölümler için 3-6 haftalık bir program hazırlayın. Kitaptaki egzersizleri, deneyip öğrendik­lerinizi tekrarlayabilmek için, haftada en az üç ayn seans uygu­lamaya çalışın. Hastalık ve beklenmeyen durumların bu planı aksatabileceğini göreceksiniz. Bu olabilir. Bu program için ola­bildiğince düzenli bir yol izleyin. Bu öğrenmeye ve keşfetme, çalıştığınız orgazmın doğası için çok önemli. Her yeni deneyim bir önceki egzersizler üzerine kurulur ve bu öğrenmeyi kolaylaş­tırır. Bazen değişikliğe direnen bedeninizi, teslim olmasını sağlamak için baştan çıkanlabilirsiniz. Hazırladığınız programın, değişiklikler konusundaki korkularınızın üstesinden gelmeniz için size yardımcı olduğunu göreceksiniz. Kitabın sonuna, bö­lümlerde yer alan egzersizlerin akışını anlatan bir özet ekledik. Hepsini düzenli bir şekilde takip etmek zorunda olduğunuzu dü­şünmeyin. Kendi gereksinimlerinize göre özgür olun.
Siz “her kadın” değilsiniz, kendinizsiniz. Kendinize özel bir cinsel gelişim süreciniz olacak. Tarif ettiğimiz bazı egzersizler size büyük yarar sağlayacak, bazıları da basit üstelik saçma gele­cek. Onlara gülün ama yine de deneyin. Bazı kadınların umma­dıkları buluşlara şaşırdığını gördük.
Değişikliğin tatmin edici olduğu kadar rahatı, düzeni bozdu­ğunu ve düş kırıklığı yaratma riski taşıdığı için biraz ürkütücü olduğunu belirttik. Değişiklik aynı zamanda düzensizdir. Eğer hayatınızın diğer alanlarında değişiklik yapmayı denediyseniz, diyet yapmayı, dans etmeyi, insanların önünde konuşmayı, buz pateni yapmayı, yüZieyi, tenis oynamayı öğrenmeye çalışarak, gelişimin duruşlar ve başlangıçlar içerdiğim anlamışsınızdır. Zör noktalarda pes'şatmemek için başlangıçta büyük değişiklikler beklememek gerekir. Gelişim, duyusal ya fiziksel, küçük ve belirsiz adımlar' dizisidir. Bu yüzden • en ufak bir'değişiklikten zevk almak,  tam olarak yaşamak ve önümüzdeki yolun
uzunluğunu.dert ederek değişikliğin' değerini düşüren kışkırtma­lara karşı   , başarınızı bilmek ve bunun için kendinizi önemlidir. 
Son olarak rahatlayın. Kendinize zaman tanıyın. Kitapta yer alan egzersizler, sorular ve deneyimler sizin geçip kalmanızı ya da yeteneklerinizi test etmiyor. Aksine yalnızca hayatınızın duy­gusal ve cinsel yönünü değil, diğer alanlarını da zenginleştirme­yi öğrenmeniz için bir şans veriyor
Bu programa başlamadan ve devam etmeden önce, eğer son altı ay içinde yaptırmamışsanız bir jinekoloğa muayene olmanızı öneriyoruz. Bu tür bir muayene, eğer varsa cinsel yönden zevk almanızı engelleyen fiziksel sorunlarınızı ortaya çıkaracaktır. Son zamanlarda birçok doktorun tavsiyesi, kadınların bu tür kontrolleri her altı ayda bir yaptırmasıdır. Bu, aynı zamanda sağ­lığınız için' de önemlidir. Böylece “smear” testi (rahim kanserini erken teşhis etmek için kullanılan test) düzenli olarak yapılmış olur.
Eğer Bir Partneriniz Varsa.~
Cinsel Sohbet ilişki iki kişiyi içerdiğinden partnerinizin cinsel uyarıl- mışlığı sizin cinsel' yönden uyarılmanızı etkileyebilir. Eğer erkek partner ereksiyona geçme konusunda zorluklar yaşıyor ya da ka­dına zevk alması için yeterli zaman tanımadan ereksiyona geçi­yorsa, bu kadının orgazm olup olmamasını direkt olarak etkiler. Eğer bu anlattıklarımız sizin mynet cinsel sohbet deneyimlerinize benziyorsa, bu sorunları çözmek için ek olarak bazı seks terapilerine gitmeyi düşünmelisiniz (bölüm 12’ye bakınız). Ancak kitabın ilk bölü­münü kendi başınıza yapabilirsiniz (bölüm 2-7)
Eğer sorun bu değilse, kendi başınıza edineceğiniz bu dene­yim ve partnerinizle olan ilişkinizi nasıl bütünleştireceğinizi me­rak ediyorsunuzdur. Bu konuda başkalarının denediği, işe yara­yan ve sizinle paylaşmak istediğimiz birçok yol var. Partneriniz ve siz bu alternatifleri tartışıp düşünmeli ve hangisinin sizin işi­nize yarayacağına karar vermelisiniz.
• İlk olarak, bazı çiftlerin. gelişimi beraber denedikleri genel yol, erkeğin egzersizleri tek başına okuyarak yapması. Örneğin, vücut keşfi, duygular ve tutumlar hakkında düşünme, egzersizle­ri ve kendi kendini tatmin etmeyi erkek tek başına yapabilir. Ço­ğu zaman erkekler bu tür keşiflerden kazandıkları birşey olduğu­nu anlayınca şaşırıyorlar önemlidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder